Vi som håller klasser på Enköpings yogastudio

Malin Lagström

Jag leder yogapassen intuitivt från hjärtat. För mig är det viktigt att yogapasset är anpassat till gruppen jag har framför mig. Den yoga jag erbjuder är mjuk, inkännande men samtidigt stärkande för både kropp och själ. Samayogan är den yoga som ligger mig varmast om hjärtat. Jag är utbildad mediyogaterapeut och är även utbildad inom yin- och restorative yoga, mindfulnessinstruktör inom MIMY-metoden och utbildad meditationslärare i den traditionella indiska filosofin.

Jag hittade yoga i en period i livet när jag mådde psykiskt dåligt och var utmattad. Yogan och framförallt andningen blev min väg tillbaka. När jag inte arbetar som yogalärare är jag arbetsterapeut och arbetar främst med psykisk ohälsa.


Eva Grape Ersson

Eva Grape Ersson

Jag sysslar inte med “snyggyoga” utan vad som fungerar. Alla kroppar är olika och vi kommer till yogamattan med olika erfarenheter som vi måste utgå ifrån, istället för hur det kanske borde vara. Yoga för mig är glädje, möjlighet till att utmanas både på matta och utanför och en väg till både kropps- och självkännedom.

Jag hittade yogan för ungefär 15 år sedan och har sedan dess provat många olika stilar och älskar både lugna och mer fysiskt krävande pass. Jag undervisar själv i Somatic flow som är en dynamisk yogaform och jag tycker att glädje, nyfikenhet och lekfullhet ska få ta plats på yogamattan i mina pass. Var ska vi testa oss fram, om inte där?

Då jag också är profylaxinstruktör och doula så givetvis erbjuder jag också gravidyoga och mammababyyoga samt profylaxkurser.Lisa Johansson

För mig är yoga så mycket mer än det som sker på mattan. Det är den där kontakten som sker inom mig mellan body, mind och soul varje gång jag landar i närvaron av nuet, var sig det sker på en yogamatta, när jag dricker mitt morgonte eller går på skogspromenad med hundarna. Yoga är för mig världens bästa lifehack. Den ger mig inte bara ett lugn och återhämtning utan också glädje, den väcker min livskraft och min inre eld, den ger mig en känsla av att varenda cell i min kropp vibrerar utav liv och att jag bara får vara. 

Jag har en 200h RYT Yoga Alliance certifierad grundutbildning i meditation, yin, hatha och vinyasa yoga, hoppas på att få möjlighet till att gå fler utbildningar och fördjupa mig ännu mera framöver. Är även utbildad Chi andnings Qi gong instruktör. 

Oavsett vilken typ av yoga jag undervisar i är min önskan att få personen jag undervisar att känna och att utforska kontakten mellan sin kropp och sitt andetag, att hen får vara den hen är.